Aktuality

  • Zákaz vstupu do obory Soutok

    V souvislosti s povodňovou situací na řekách Morava a Dyje vydává Městský úřad Břeclav dočasné omezení vstupu do obory Soutok. Opatření platí od dnešního dne až do 31. 1. 2024.
    Celý článek
  • Stát letos neposkytne peníze na obnovu památek

    Ministerstvo kultury městům a obcím oznámilo, že vzhledem k vládním úsporám finančních prostředků ze státního rozpočtu, nebude v roce 2024 vyhlášen dotační program Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností.
    Celý článek
  • Starostův svařák vynesl přes 42 tisíc korun

    Velmi štědří byli Břeclavané a návštěvníci vánočních trhů, kteří si letos vychutnali Starostův svařák a přispěli dobrovolnou částkou do zapečetěné kasičky. Starosta Břeclavi Svatopluk Pěček dnes její pečetě odstranil, aby bylo možné výtěžek tradiční předvánoční dobročinné sbírky sečíst. Za pouhé tři dny, kdy se na pěší zóně Starostův svařák prodával, věnovali lidé na dobrou věc 42 571 korun!

    „Vzhledem k tomu, že byl zrušen poslední den vánočních trhů, který bývá tradičně nejnavštěvovanější, velmi mě výsledek sbírky překvapil. Ve čtyřicetitisícovou částku jsem ani nedoufal. Přístup dárců mě opravdu potěšil. Věřím, že kdyby sbírka probíhala v plném rozsahu, byl by výtěžek dokonce vyšší než loni,“ ocenil břeclavský starosta štědrost dárců. Loňská sbírka vynesla na 49 tisíc korun, probíhala ale ve více dnech. Letos do jejího konání zasáhl den státního smutku.

    Letos pomůže sbírka rodině tříleté holčičky, kterou postihlo onemocnění SMA 1 - spinální muskulární atrofie. Jde o onemocnění neuronů, které odpovídají za vědomé pohyby svalů, jako například běhání, pohyby hlavy, ale i polykání. Nemoc postihuje všechny kosterní svaly, často i polykací svaly, svaly krku a žvýkací svaly. Peníze chce rodina použít na pořízení a speciální úpravu auta, aby mohla i imobilní holčička cestovat k lékaři či na výlety.

    Celý článek
  • Rok 2023 v Břeclavi

    Blížící se konec roku je příležitostí k bilancování. Pojďte se s námi podívat, co se v roce 2023 v Břeclavi povedlo uskutečnit.

    Prolistovat se končícím rokem můžete v následujícím odkaze:

    https://issuu.com/breclav/docs/rok_2023.pptx

    Celý článek
  • Břeclav hledá firmu, která zmodernizuje koupaliště a krytý bazén

    Město Břeclav vyhlásilo veřejnou zakázku na rekonstrukci letního koupaliště a krytého bazénu v Břeclavi. Začal tak mnohaměsíční proces, během nějž se zastaralé sportoviště promění v nejmodernější zařízení tohoto druhu v kraji.
    Celý článek
  • Uzavření poklady a omezení na živnostenském úřadě

    Z důvodu nemoci je ve čtvrtek 14. 12. 2023 a v pátek 15. 12. 2023 uzavřena pokladna Městského úřadu Břeclav.

    V případě nutnosti je možné uhradit poplatky v platebním kiosku umístěném v budově C.

     

    Informujeme klienty rovněž o omezení provozu obecního živnostenského úřadu v týdnu od 18. 12. do 21. 12. (pátek 22.12. není úřední den).

    Doporučujeme klientům, aby své požadavky zaslali prostřednictvím datových schránek nebo se obrátili na jiné obecní živnostenské úřady, např. v Mikulově, Hustopečích nebo v Hodoníně.

    Celý článek
  • Rozpočet Břeclavi počítá s investicemi za stovky milionů

    Břeclavští zastupitelé schválili rozpočet na příští rok. V roce 2024 bude město hospodařit se schodkovým rozpočtem. Do rozvojových investic investuje 594 446 000 korun.
    Celý článek
  • Uzavření matriky 7. prosince

    Městský úřad Břeclav oznamuje, že ve čtvrtek 7. prosince bude z technických důvodů uzavřena matrika. Děkujeme za pochopení.
    Celý článek
  • Společnost TEPLO Břeclav zveřejnila cenu tepla pro rok 2024

    Teplo Břeclav v roce 2024 sníží cenu za teplo. Břeclavané nově v průměru zaplatí 1.136 korun za jeden gigajoul. Příznivé ceny se společnosti podařilo dosáhnout i navzdory rostoucím vstupním nákladům a inflaci.
    Celý článek
  • Město hledá zhotovitele rekonstrukce školního hřiště Na Valtické

    Město Břeclav v tomto týdnu vypsalo veřejnou zakázku, ve které hledá zhotovitele rekonstrukce sportovního hřiště Základní školy Na Valtické. O zakázku v předpokládané hodnotě téměř 47 milionů korun se mohou firmy hlásit do 18. prosince. Stavba samotná by pak měla začít v březnu příštího roku.
    Celý článek
  • O rodu Kuffnerů vypráví nový web

    Společně s rekonstrukcí židovské obřadní síně v Břeclavi vznikala také webová stránka mapující význam a odkaz rodiny Kuffnerů, která významnou památku nechala zbudovat.
    Celý článek
  • Do stávky se zapojí i břeclavské školy

    Do celodenní výstražné stávky, ke které školské odbory vyzvaly zaměstnance škol a školských zařízení, se v pondělí 27. listopadu zapojí všechny břeclavské základní a mateřské školy s výjimkou MŠ U Splavu.

    Rodiče všech dětí, kterých se stávka dotkne, již ředitelé škol informovali.

    V Mateřské škole U Splavu bude omezen provoz. Město Břeclav zajistilo pro děti z této školy náhradní stravování prostřednictvím kuchyně Domova seniorů.

    Celý článek