Aktuality

  • Město hledá zhotovitele rekonstrukce školního hřiště Na Valtické

    Město Břeclav v tomto týdnu vypsalo veřejnou zakázku, ve které hledá zhotovitele rekonstrukce sportovního hřiště Základní školy Na Valtické. O zakázku v předpokládané hodnotě téměř 47 milionů korun se mohou firmy hlásit do 18. prosince. Stavba samotná by pak měla začít v březnu příštího roku.
    Celý článek
  • O rodu Kuffnerů vypráví nový web

    Společně s rekonstrukcí židovské obřadní síně v Břeclavi vznikala také webová stránka mapující význam a odkaz rodiny Kuffnerů, která významnou památku nechala zbudovat.
    Celý článek
  • Do stávky se zapojí i břeclavské školy

    Do celodenní výstražné stávky, ke které školské odbory vyzvaly zaměstnance škol a školských zařízení, se v pondělí 27. listopadu zapojí všechny břeclavské základní a mateřské školy s výjimkou MŠ U Splavu.

    Rodiče všech dětí, kterých se stávka dotkne, již ředitelé škol informovali.

    V Mateřské škole U Splavu bude omezen provoz. Město Břeclav zajistilo pro děti z této školy náhradní stravování prostřednictvím kuchyně Domova seniorů.

    Celý článek
  • Mikulášská sbírka pomůže potřebným

    Kdy jindy dělat dobré skutky, než v čase předvánočním? Jeden si můžete připsat k dobru, pokud se zapojíte do Mikulášské sbírky pro potřebné.
    Celý článek
  • Omezení provozu přepážek občanských průkazů a cestovních dokladů

    Ve dnech 20. 11. 2023 až 30. 11. 2023 bude z technických důvodů částečně omezen provoz na přepážkách občanských průkazů a cestovních dokladů. Děkujeme za pochopení.
    Celý článek
  • Uzavření městského úřadu

    Z důvodu odstávky vody bude ve čtvrtek 16. listopadu uzavřena hlavní budova Městského úřadu Břeclav (budova A a budova B). Děkujeme za pochopení.

    Celý článek
  • Papírové předplatné jízdenky skončí

    Na linkách městské hromadné dopravy v Břeclavi postupně skončí prodej papírových předplatných jízdenek. Nově bude možné zakoupit pouze předplatní jízdní doklady v elektronické podobě.
    Celý článek
  • Kamery strážníků dohlédnou i na nádraží

    Městská policie bude mít dohled nad výpravní budovou železniční stanice i nad nádražními peróny. Umožní to propojení kamerového systému Správy železnic a městského kamerového systému, který spravují strážníci.
    Celý článek
  • Kraj požádal o zápis pedagogického lycea do rejstříku škol

    Vznik pedagogického lycea na Střední škole Edvarda Beneše je zase o krok blíž. „Rada Jihomoravského kraje na svém zasedání dne 24. října schválila zápis tohoto oboru do rejstříku škol a školských zařízení,“ potvrzuje ředitel školy Jiří Uher. Budoucí pedagogové se začnou v tomto oboru v Břeclavi vzdělávat od školního roku 2024/2025.
    Celý článek
  • Rekonstrukce židovské obřadní síně je u konce

    Obdivuhodné detaily dokázali řemeslníci na konci 19. století vytvořit na objektu židovské obřadní síně v Břeclavi. Zdobné věžičky, překrásné vitráže, unikátní štuky i výmalbu budou moci již brzy Břeclavané obdivovat ve stejné podobě, v jaké ji v roce 1892 nechala vytvořit podnikatelsky a společensky významná židovská rodina Kuffnerů. Náročná rekonstrukce židovské obřadní síně je nyní u konce.
    Celý článek
  • Město odstartovalo rekonstrukci lůžkové části Domova seniorů

    V Břeclavi začala rekonstrukce lůžkové části Domova seniorů. Do modernizace pavilonu A město investuje 116 milionů korun bez DPH. Po jejím skončení bude mít Domov seniorů komfortnější zázemí pro zhruba stovku klientů, přibude evakuační výtah a elektronická požární ochrana.
    Celý článek
  • Uzavírka chodníku na ulici Národních hrdinů

    Upozorňujeme, že po celý příští pracovní týden bude uzavřen chodník a stezka pro cyklisty na ulici Národních hrdinů (viz mapka) z důvodu stavebních prací při výstavbě přípojky nízkého napětí. Prosíme chodce i cyklisty, aby od 30. října do 3. listopadu využili chodník na protější straně ulice, vedoucí kolem budovy městské knihovny a okresního soudu. Děkujeme!

    Celý článek