Aktuality

  • Pedagogické lyceum vrátí studenty do budovy obchodní akademie

    Do budovy obchodní akademie by se mohli opět vrátit studenti. A to díky pedagogickému lyceu, o které by se měla v září roku 2024 rozšířit oborová nabídka na Střední průmyslové škole Edvarda Beneše a Obchodní akademii Břeclav.
    Celý článek
  • Prázdninový provoz mateřských škol

    Celý článek
  • Uzavření budovy C městského úřadu

    V pátek 16. 6. 2023 bude z provozně-technických důvodů zcela uzavřena budova „C“ odboru správních činností městského úřadu Břeclav (ve dvoře). Děkujeme za pochopení.
    Celý článek
  • Úředníci poradí s poštovními službami

    30. června uzavře Česká pošta své pobočky v ulici U Tržiště v centru města a také na Lednické v Charvátské Nové Vsi. I přes velkou snahu vedení města o zachování pobočky v Charvátské je odezva ze strany České pošty velmi strohá, bez připuštění jakýchkoliv kompromisů. Rozhodnutí o uzavření pošty v této místní části nepomohly zvrátit ani argumenty vedení města přednesené na několika jednáních.

    Obyvatelům Charvátské Nové Vsi tak bude od počátku července sloužit pobočka v Poštorné. Město si z toho důvodu vymínilo její personální posílení tak, aby byli klienti odbaveni co nejrychleji. Řeší také možnosti, jak pomoci zejména starším občanům a osobám se zdravotním pojištěním se zajištěním některých poštovních služeb. Nabízí dopravu službou Senior Taxi na další pobočky pošty nebo do ČSOB. Senioři nad 65 let mohou k cestě na poštu rovněž využít MHD zdarma.

    Znovu začala fungovat krizová telefonní linka na zaměstnance odboru sociálních věcí 730 543 887, kteří seniorům poradí, jak změnit výplatu důchodů tak, aby jim je doručovatelka donesla až domů, jak platit složenky, jak využít dopravu Senior Taxi, případně jak přijmout nebo odeslat balík skrze jinou službu, než je poštovní přepážka. Město rovněž zajišťuje umístění Alza boxu na území Charvátské Nové Vsi, přes nějž bude možné přijímat i odesílat balíky. Konkrétní místo zatím firma vybírá ze dvou variant.

    Navzdory uzavření pobočky se město ještě nevzdává možnosti, že by v Charvátské vznikla Pošta partner Plus. Aktuálně oslovuje partnery ze soukromého sektoru, kteří by se provozování služby ujali. Pro město jsou totiž podmínky, jak je nastavila Česká pošta, ekonomicky nepřijatelné.

    Pokud se sečtou náklady na zaškolení zaměstnanců, pořízení přepážky a měsíční poplatek poště, muselo by město v prvním roce zaplatit České poště více než půl milionu korun. Výnosy z transakcí přitom na této pobočce činí jen něco málo přes sto tisíc korun za rok. Pro výplatu důchodu si přitom v Charvátské Nové Vsi chodí zhruba 66 lidí měsíčně.

    Celý článek
  • Přijďte 13.- 16. 6. podpořit sportovní naděje

    Už příští týden vypukne na atletickém stadionu TJ Lokomotiva Břeclav první ročník FOSFA olympiády břeclavských škol. Do soutěží o cenné kovy se 13.-16. června v pěti sportovních odvětvích kromě žáků z Břeclavi zapojí i jejich vrstevníci z Lednice a Valtic.
    Celý článek
  • Informace z dopravy na novém webu!

    Po vytíženém kruhovém objezdu na vjezdu do města u obchodního centra Tesco denně projede kolem 25 tisíc vozidel, z toho víc než tisícovka jsou nákladní vozidla nad 3,5 tuny. Křížením ulic Lidická a Sovadinova denně projede přes 40 tisíc vozidel a na křížení třídy 1. Máje a ulice Pod Zámkem je to dokonce 50 tisíc aut.

    Nejen tato data vyplývají z dopravního kamerového průzkumu, který na konci března v Břeclavi provedla společnost City Traffic. Jeho výsledky budou jedním z mnoha podkladů pro zpracování Plánu udržitelné mobility. O tom, jak příprava tohoto strategického dokumentu postupuje, si od nynějška můžete číst na nově vzniklém webu http://doprava-breclav.eu/

    Web bude představovat výsledky dílčích měření a analýz a postupné kroky ke zrodu Plánu udržitelné mobility. Tento strategický dokument stanoví návod, jak v Břeclavi pohlížet na dopravu nejméně dalších deset let, s výhledem do ještě daleko delší budoucnosti.

    „Břeclav, stejně jako řada jiných měst, se potýká s narůstajícími požadavky na parkování, tranzitní dopravu, bezpečnost cyklistů, pohodlí pěších a řadou dalších dopravních témat. Dosud jsme tyto problémy řešili jednotlivě, bez širší návaznosti na jiné oblasti dopravy i života. Plán udržitelné městské mobility nám pomůže pojmout dopravu jako celek,“ míní starosta Svatopluk Pěček.

    Celý článek
  • Prohlédněte si plány hotelu na zámku

    Nahlédněte s námi pod pokličku plánů na přestavbu břeclavského zámku na hotel. Díky nákresům a vizualizacím si můžete představit možnou budoucí podobu areálu včetně rozvržení jednotlivých místností.
    Celý článek
  • Užijte si léto na koupališti!

    Osvěžujících 21,5 stupňů má voda na letním koupališti, které se 1. června otevírá pro veřejnost. Areál pro plavce i milovníky opalování je kompletně připravený, voda je křišťálově čistá a meteorologové slibují slunečný den s až 25 stupni Celsia, který ještě o něco málo vyžene nahoru i teplotu vody.

    Za celodenní vstupné dospělí zaplatí 120 korun, snížené vstupné pro děti, seniory či držitele průkazu ZTP a ZTP/P vyjde na 60 korun, rodinné vstupné pro čtyřčlennou rodinu bude stát 260 korun. Vůbec nejvýhodnější jsou permanentky na 15 vstupů. Jejich držitele vyjde jeden celodenní vstup při přepočtu asi na 80 korun, což je nejvýhodnější cena v širokém okolí.

    Nově je zpřístupněna i webová kamera: https://www.tereza-breclav.cz/cz/letni-koupaliste-breclav/

    Lidé si na letním koupališti v jeho současné podobě užijí ještě dvě sezóny. V září roku 2024 vypukne jeho modernizace. Potrvá až do června 2025. Pracovat se tedy bude mezi sezónami tak, aby Břeclavané nepřišli o letní koupání.

    Celý článek
  • Uzavření pokladny MÚ v pátek 2. června

    Z technických důvodů bude v pátek 2. června mimo provoz celý odbor ekonomický Městského úřadu Břeclav. V tento den nebude klientům k dispozici ani pokladna! Děkujeme za pochopení.
    Celý článek
  • Město podpoří zaměstnanost znevýhodněných osob

    Město Břeclav zahájilo projekt, který má za cíl podpořit zaměstnanost znevýhodněných osob - tedy osob s kumulací více bariér, které jim ztěžují vstup a následné udržení na volném trhu práce.
    Celý článek
  • Břeclav myslí i na malé cizince

    Město Břeclav nezapomíná ani na děti cizinců, kteří zde žijí. Připravilo pro ně oslavu Mezinárodního dne dětí i letní příměstské tábory.
    Celý článek
  • Břeclav chce ze zámku hotel

    Břeclavský zámek by se v budoucnu mohl proměnit na hotel. Město už má hotový návrh studie proveditelnosti a také akční marketingový plán, jak ambiciózního cíle dosáhnout. Prostřednictvím agentury CzechInvest nyní hledá partnera, který by se s městem do přestavby pustil formou PPP projektu.
    Celý článek