Aktuality

  • Podnikni to! míří do Břeclavi

    Do Břeclavi míří program Podnikni to! Jeho prostřednictvím chce město a Jihomoravský kraj podpořit Břeclavany v jejich vlastním podnikání. A nezáleží na tom, zda jde o začátečníky, kteří mají podnikatelský nápad, ale neví, jak jej zrealizovat, nebo o ostřílené podnikatele, kteří hledají novou inspiraci a jistotu při zavádění nových produktů.
    Celý článek
  • Mobilní sběrná místa bio odpadu končí

    Vzhledem k nízkému využití mobilních sběrných míst bio odpadu se vedení města Břeclavi rozhodlo tato sběrná místa ve všech městských částech od 1. září 2023 zrušit.
    Celý článek
  • Břeclav bude už podesáté rajská

    Slavnosti rajčat v Břeclavi vstupují do desátého ročníku. Oslava prvního kulatého jubilea slavností, které představují rajče jako typickou prodinu pro Břeclav a okolí ve všemožných barevných i chuťových variacích, přinese v sobotu 12. srpna návštěvníkům pořádnou dávku rajských zážitků. Vypukne v 10 hodin v uličce u synagogy a letos poprvé rozšiřuje program také ke kinu Koruna.
    Celý článek
  • Pocitová mapa Břeclavi - přispějte svým názorem!

    Jako podklad pro připravovanou Strategii rozvoje kultury Břeclavi vzniká již několik týdnů Pocitová mapa Břeclavi. Svým názorem můžete snadno přispět i vy.
    Celý článek
  • Dotace z programu Zvyšování kvality sociálních služeb

    Od 7. do 18. srpna 2023 mohou zájemci podávat žádosti o finanční podporu z dotačního programu Zvyšování kvality sociálních služeb v Minimální síti sociálních služeb ORP Břeclav na rok 2023.
    Celý článek
  • Hrozí zvýšené nebezpečí vzniku požáru

    Jihomoravský hejtman v úterý 11. července vyhlásil na území celého kraje dobu zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Důvodem byla současná meteorologická situace s nedostatkem dešťových srážek a také nárůst počtu požárů na území Jihomoravského kraje.
    Celý článek
  • Family Point je v červenci mimo provoz

    Upozorňujeme, že Family Point v budově městského úřadu bude z důvodu probíhajících úprav prostoru mimo provoz až do 31. 7. 2023. Děkujeme za pochopení.
    Celý článek
  • Pomozte zaplnit Pocitovou mapu Břeclavi

    Řekněte nám, kde se v Břeclavi cítíte dobře, která místa stojí za návštěvu, a která si zaslouží proměnu. Do pocitové mapy jednoduše zaznačte konkrétní body podle toho, jak město vnímáte a doplňte vlastní komentář. Nezabere Vám to více jak 2 minuty.
    Celý článek
  • Město uspoří na energiích desítky milionů

    Téměř čtyři tisíce nových úsporných svítidel, šest set fotovoltaických panelů, tisícovka chytrých hlavic na topných tělesech a spousta dalších inteligentních vychytávek se objevila na osmi městských budovách. V následujících letech městu přinesou garantované úspory v hodnotě desítek milionů korun.
    Celý článek
  • Teplo bude levnější. Zálohy klesnou až o 20 %

    Od 1. července 2023 bude teplo v Břeclavi levnější. Společnost TEPLO Břeclav od tohoto data upravuje rozpisy záloh pro domy, které teplem zásobuje.
    Celý článek
  • V Břeclavi se změní sazba poplatku za odpad

    Po osmi letech se v Břeclavi upraví sazba poplatku za svoz a likvidaci komunálního odpadu. Novou výši poplatku na svém zasedání včera schválili zastupitelé. Rozhodnutí vzešlo z živé diskuze nejen koaličních, ale i opozičních zastupitelů, jejímž předmětem bylo zejména to, o kolik se zvýší a od kterého roku. Jako nezbytné se jeví navýšení ročního poplatku z 600 na 900 korun. Nová sazba bude platit od počátku příštího roku.
    Celý článek
  • Za Charvátskou budou ovocné stromy i nové cesty

    Ovocné stromy, mandloně, nová stezka pro cyklisty. I takto se promění krajina mezi Charvátskou Novou Vsí a Lednicí. Finišuje totiž proces komplexních pozemkových úprav, který nejen uspořádá vlastnická práva, ale také zvýší prostupnost krajiny, zlepší ochranu zemědělské půdy i vody, zvýší biodiverzitu a celkovou ekologickou stabilitu krajiny.
    Celý článek