Aktuality

  • Nápady pro Břeclav - vyberte nejlepší projekt

    Do letošního participativního rozpočtu poslali svůj nápad na vylepšení Břeclavi tři navrhovatelé, tedy vám přestavujeme tři projekty, o kterých můžete hlasovat.
    Celý článek
  • Uzavření pokladny MěÚ Břeclav

    V pátek 29. září bude z technických důvodů uzavřena pokladna Městského úřadu Břeclav. Děkujeme za pochopení.

    Celý článek
  • Břeclav připravuje systém pro boj s komáry

    V roce 2026 bude dokončený klapkový jez na Dyji a do lužních lesů se tak bude moci vrátit voda. Ještě než lesníci přistoupí k cílenému zaplavování území, musí fungovat systém prevence proti komářím kalamitám, na jehož vytvoření se Břeclav právě podílí ve spolupráci s krajem, hygieniky, ochránci přírody i ministerstvem životního prostředí.
    Celý článek
  • Od 1. 10. lze žádat o vstup do Minimální sítě sociálních služeb

    Od 1. 10. 2023 do 15. 10. 2023 je možné podávat žádosti o vstup do Minimální sítě sociálních služeb na území obce s rozšířenou působností (ORP) Břeclav na rok 2024.
    Celý článek
  • Pomozte s opravou zídky kolem poštorenského kostela

    Jednou z nejkrásnějších břeclavských staveb, hojně navštěvovaných turisty, je kostel Navštívení Panny Marie v Poštorné. „Stejně jako stavba samotná je pod památkovou ochranou také ohradní zídka, která kostel obklopuje. Ta je ovšem kvůli povětrnostním vlivům i vandalům v havarijním stavu,“ popisuje starosta Břeclavi Svatopluk Pěček.
    Celý článek
  • Na Pohansku se otevřela nová archeologická expozice

    Na zámečku Pohansko se návštěvníkům otevřela nová archeologická expozice. Je plná audiovizuálních efektů, dotykových obrazovek, speciálních filmových projekcí a dalších prvků, díky kterým se mohou návštěvníci seznámit s bohatou historií zdejšího velkomoravského hradiště.
    Celý článek
  • Ministr spustil proces vyhlášení CHKO Soutok

    Ministerstvo životního prostředí oficiálně zahajuje proces vyhlášení CHKO Soutok. Dnes to v Břeclavi oznámil ministr životního prostředí Petr Hladík. Krajina, které se pro druhovou rozmanitost přezdívá Moravská Amazonie, dosud adekvátní ochranu nemá.
    Celý článek
  • Břeclav chce posílit bezpečnost ve městě

    Otázku bezpečnostní situace ve městě včera na břeclavské radnici řešilo vedení města společně se zástupci okresního i krajského ředitelství Policie České republiky. Tématem jednání byla bezpečnost ve všech aspektech života v Břeclavi. A to nejen v souvislosti s několika nedávnými incidenty.
    Celý článek
  • Podnikni to! míří do Břeclavi

    Do Břeclavi míří program Podnikni to! Jeho prostřednictvím chce město a Jihomoravský kraj podpořit Břeclavany v jejich vlastním podnikání. A nezáleží na tom, zda jde o začátečníky, kteří mají podnikatelský nápad, ale neví, jak jej zrealizovat, nebo o ostřílené podnikatele, kteří hledají novou inspiraci a jistotu při zavádění nových produktů.
    Celý článek
  • Mobilní sběrná místa bio odpadu končí

    Vzhledem k nízkému využití mobilních sběrných míst bio odpadu se vedení města Břeclavi rozhodlo tato sběrná místa ve všech městských částech od 1. září 2023 zrušit.
    Celý článek
  • Břeclav bude už podesáté rajská

    Slavnosti rajčat v Břeclavi vstupují do desátého ročníku. Oslava prvního kulatého jubilea slavností, které představují rajče jako typickou prodinu pro Břeclav a okolí ve všemožných barevných i chuťových variacích, přinese v sobotu 12. srpna návštěvníkům pořádnou dávku rajských zážitků. Vypukne v 10 hodin v uličce u synagogy a letos poprvé rozšiřuje program také ke kinu Koruna.
    Celý článek
  • Pocitová mapa Břeclavi - přispějte svým názorem!

    Jako podklad pro připravovanou Strategii rozvoje kultury Břeclavi vzniká již několik týdnů Pocitová mapa Břeclavi. Svým názorem můžete snadno přispět i vy.
    Celý článek