Menu Chci vyhledat Město Břeclav

Aktuality

  • Upozornění! Provoz pokladny MěÚ Břeclav 9. 1. - 20. 1. 2023

    Pokladna Městského úřadu Břeclav bude z důvodu rekonstrukce v pondělí 9. 1. a v úterý 10. 1. přístupná pro veřejnost pouze ze dvora úřadu. Od středy 11. 1. do pátku 13. 1. bude pokladna pro veřejnost uzavřena. V týdnu od 16. do 20. 1. bude pokladna přístupná opět pouze ze dvora úřadu. Bežný provoz pokladny bude obnoven 23. 1. 2023.
    Celý článek
  • Břeclav začala pokutovat amatéry s petardami

    Břeclav začala úspěšně vymáhat vyhlášku o regulaci používání zábavní pyrotechniky.
    Celý článek
  • O výměnu řidičského průkazu můžete požádat i elektronicky

    Podat žádost o výměnu řidičského průkazu lze i elektronicky, bez nutnosti navštívit příslušný úřad.
    Celý článek
  • Jak probíhá výpočet cen tepla pro jednotlivé (nejen) břeclavské lokality?

    Teplárenské společnosti, tedy i TEPLO Břeclav s.r.o., každoročně zveřejňují průměrnou předkalkulovanou cenu tepla na další rok. To ovšem neznamená, že všechny lokality (blok 1, blok 2, atd.) mají cenu za teplo stejnou. Každá lokalita se totiž musí kalkulovat samostatně a není možné převádět náklady mezi jednotlivými lokalitami. Tento proces totiž podléhá pravidlům Energetického regulačního úřadu. Výpočet průměrné ceny potom probíhá tak, že z jednotlivých cen lokalit se spočítá vážený průměr a ten se následně pravidelně zveřejňuje.

    Pro rok 2023 se u všech lokalit počítá s cenovým zastropováním plynu na 3 025 Kč včetně DPH. To se týká i lokality ve středu města (blok 2), kde teplo vyrábí společnost INNOGY, která na základě cenového stropu plynu kalkuluje pro rok 2023 cenu tepla pro společnost TEPLO ve výši 1 145 Kč. K této částce připočítá společnost TEPLO náklady (cca 350 Kč) na provoz několika kilometrů rozvodů a desítek předávacích stanic a také další režie na investice a údržbu a další. Výsledná cena se tak blíží k necelým 1 500 Kč za GJ tepla. I tak bude teplo v Břeclavi levnější než například v Brně.

    09.12.2022
    Celý článek
  • Město Břeclav má novou Koncepci prevence kriminality

    Zastupitelé schválili Koncepci prevence kriminality města Břeclavi do roku 2026.
    Celý článek
  • Zastupitelé Břeclavi schválili dotace pro rok 2023

    Zastupitelé na svém jednání ve středu 7. prosince 2022 rozdělili na dotacích pro rok 2023 o dva a půl milionu víc než loni. Do sportu, kultury a sociální oblasti vložili v Břeclavi na příští rok bezmála 24,5 milionů korun (přesně: 24 306 000 Kč). O jeden milion se zvýšily dotace do sportu, o milion navíc směřuje do sociální oblasti, a o půl milionu víc putuje do kultury.
    Celý článek
  • Břeclavští zastupitelé schválili rozpočet na rok 2023

    Zastupitelé města Břeclavi schválili na svém posledním letošním jednání rozpočet města Břeclavi na rok 2023. Ten počítá s příjmy ve výši 675.084.000 Kč, s výdaji ve výši 772.257.000 Kč a splátkami úvěrů ve výši 12.000.000 Kč, takže plánovaný schodek je 97.173.000 korun. Do rozvojových investic půjde v roce 2023 celkem 134.362.000 Kč. Sestavování rozpočtu letos ovlivnil zejména nárůst cen energií a zákonný růst platů zaměstnanců.
    Celý článek
  • Teplo v Břeclavi bude levnější než v Brně

    Po nezákonném jednostranném ukončení dodávek plynu ze strany společnosti NWT přichází městská společnost TEPLO Břeclav s průměrnou předkalkulovanou cenou pro rok 2023, která byla ustanovena na 1 483 korunách za gigajoule vč. DPH. Tato průměrná cena se týká všech lokalit Břeclavi, kterým dodává teplo městská společnost.
    Celý článek
  • Podnikatelé budou mít datovou schránku

    Od 1. 1. 2023 na základě změny zákona automaticky získají datovou schránku všichni živnostníci a nepodnikající právnické osoby. Přístupové údaje obdrží doporučeným dopisem během měsíce ledna, února nebo března 2023. Datovou schránku si podnikatelé mohou založit sami již nyní. Více informací naleznete na webových stránkách www.chcidatovku.cz.
    Celý článek
  • Aktuálně po jednání Valné hromady společnosti TEPLO Břeclav - 16. 11. 2022

    Rada města v působnosti Valné hromady společnosti TEPLO Břeclav dnes (16. 11. 2022) uložila jednatelům společnosti:

    *dokončit v listopadu výběrové řízení na dodávky plynu pro rok 2023,

    *připravit způsob, jakým lze rozložit splátky záloh za dodané teplo pro jednotlivá sdružení vlastníků,

    *nachystat do února 2023 výběrové řízení na pozici energetika,

    *zlepšit komunikaci v souvislosti s nastalou situací směrem k dotčené části obyvatel města,

    *urychlit přípravu alternativních zdrojů tepla.

    Společnosti TEPLO bylo dále doporučeno zveřejnit odměny jednatelů i členů dozorčí rady na webu.

    Jednatelé společnosti TEPLO rovněž požádali Město Břeclav o půjčku ve výši 7 milionů korun na pokrytí období snížených záloh a svolali jednání se zástupci SVJ, na kterém projednají zájem bytových domů o snížení záloh.  

     

    V Břeclavi 16. 11. 2022

    Celý článek
  • Aktuální informace od spol. TEPLO Břeclav k 15. 11. 2022

    TEPLO Břeclav s.r.o. citelně vnímá situaci, která nastala s dodávkami plynu potřebného pro výrobu tepla a velmi nás tyto komplikace mrzí. Problém vznikl jednostranným ukončením dodávek zemního plynu ze strany dodavatele bez vypovězení smlouvy. TEPLO Břeclav činí veškeré právní kroky k získání náhrady škody od společnosti NWT, která usiluje o reorganizaci, v rámci níž bude TEPLO Břeclav usilovat o co nejvyšší uspokojení pohledávek poškozených klientů. Finanční prostředky, získané od bývalého dodavatele plynu, budou použity v rámci budoucích vyúčtování, tj. budou vráceny klientům.

    V porovnání s říjnem minulého roku je výroba tepla za říjen 2022 nižší o cca 30 %, především díky teplému počasí. Tuto nižší spotřebu odběratelé tepla poznají na snížení celkové ceny za teplo a teplou vodu ve svých ročních vyúčtováních.

    Díky poklesu cen plynu na spotovém trhu, na kterém TEPLO Břeclav nakupuje plyn, jsou náklady na výrobu tepla nižší než cena v  předkalkulovaném rozpisu 3030 Kč/GJ. TEPLO Břeclav činí kroky k promítnutí nižších nákladů do záloh na prosinec.

    Jedním z těchto kroků je jednání s cílem získat půjčku od vlastníka, Města Břeclavi, za účelem citelného snížení záloh za teplo klientům ještě za prosinec 2022. Podpora by umožnila přenést a rozložit zvýšení záloh do delšího časového období a finální úhradu až při vyúčtování roku 2022.

    TEPLO Břeclav bude realizovat výběrové řízení na dodavatele plynu pro nadcházející období od ledna 2023. Díky zastropování cen máme jistotu, že výše záloh bytovým domům za teplo a teplou vodu budeme moci výrazně snížit.

    TEPLO Břeclav rozešle nové rozpisy plateb platné od ledna 2023, které se budou pohybovat okolo 1600 Kč/GJ, tedy v ceně, která bude běžná v rámci celé republiky. Pakliže se trh s cenami plynu stabilizuje, výsledná částka může být nižší a zákazníkům by tak vznikly větší přeplatky.

     

    V Břeclavi 16. 11. 2022

    Celý článek
  • Programové prohlášení koalice ANO a Mladí a neklidní pro období 2022 - 2026

    Toto programové prohlášení je nejmenším společným základem, koalice si vymiňuje právo obsah prohlášení doplnit o další tituly v návaznosti na rozpočtové a další vnější okolnosti.
    Celý článek