Aktuality

  • Kamery strážníků dohlédnou i na nádraží

    Městská policie bude mít dohled nad výpravní budovou železniční stanice i nad nádražními peróny. Umožní to propojení kamerového systému Správy železnic a městského kamerového systému, který spravují strážníci.
    Celý článek
  • Kraj požádal o zápis pedagogického lycea do rejstříku škol

    Vznik pedagogického lycea na Střední škole Edvarda Beneše je zase o krok blíž. „Rada Jihomoravského kraje na svém zasedání dne 24. října schválila zápis tohoto oboru do rejstříku škol a školských zařízení,“ potvrzuje ředitel školy Jiří Uher. Budoucí pedagogové se začnou v tomto oboru v Břeclavi vzdělávat od školního roku 2024/2025.
    Celý článek
  • Rekonstrukce židovské obřadní síně je u konce

    Obdivuhodné detaily dokázali řemeslníci na konci 19. století vytvořit na objektu židovské obřadní síně v Břeclavi. Zdobné věžičky, překrásné vitráže, unikátní štuky i výmalbu budou moci již brzy Břeclavané obdivovat ve stejné podobě, v jaké ji v roce 1892 nechala vytvořit podnikatelsky a společensky významná židovská rodina Kuffnerů. Náročná rekonstrukce židovské obřadní síně je nyní u konce.
    Celý článek
  • Město odstartovalo rekonstrukci lůžkové části Domova seniorů

    V Břeclavi začala rekonstrukce lůžkové části Domova seniorů. Do modernizace pavilonu A město investuje 116 milionů korun bez DPH. Po jejím skončení bude mít Domov seniorů komfortnější zázemí pro zhruba stovku klientů, přibude evakuační výtah a elektronická požární ochrana.
    Celý článek
  • Uzavírka chodníku na ulici Národních hrdinů

    Upozorňujeme, že po celý příští pracovní týden bude uzavřen chodník a stezka pro cyklisty na ulici Národních hrdinů (viz mapka) z důvodu stavebních prací při výstavbě přípojky nízkého napětí. Prosíme chodce i cyklisty, aby od 30. října do 3. listopadu využili chodník na protější straně ulice, vedoucí kolem budovy městské knihovny a okresního soudu. Děkujeme!

    Celý článek
  • Komenského nábřeží se otevře 1. listopadu

    O měsíc dříve proti původnímu plánu skončí uzavírka nábřeží Komenského. Od 1. listopadu bude ulice opět průjezdná. Dobrá zpráva je to nejen pro obyvatele lokality, ale i pro pacienty polikliniky a nemocnice.
    Celý článek
  • Uzavření sběrného dvora a sběrného místa

    V sobotu 28. října (státní svátek), bude uzavřen sběrný dvůr na ulici Sovadinova i sběrné místo na ulici Hájová.
    Celý článek
  • Rokem 2024 provedou Břeclavany stromy

    Nový městský kalendář s tématikou Stromy a lesy Břeclavi a okolí na rok 2024 společně pokřtili za účasti starosty města Svatopluka Pěčka břeclavští fotografové, kteří se na něm podíleli. A jak jinak než mezi stromy u Kančí obory.
    Celý článek
  • Dům ustupuje trase obchvatu

    Na Hraniční ulici v Břeclavi začala demolice rodinného domu, který ustoupí trase obchvatu. Budova, kterou Ředitelství silnic a dálnic vykoupilo, je již delší dobu opuštěná. V uplynulých dnech tady dělníci odstranili náletové dřeviny, aby se s technikou mohli pustit do rozebrání samotné stavby.
    Celý článek
  • Policie bude hlídat česko-slovenskou hranici

    Policie České republiky bude od 4. října 2023 v souvislosti s prudkým nárůstem nelegální migrace, zvýšenou aktivitou organizovaných skupin převaděčů a zhoršením migrační a bezpečnostní situace na vnějších hranicích EU provádět kontroly po celé délce úseku vnitřních hranic České republiky se Slovenskou republikou flexibilním způsobem přiměřeným aktuální hrozbě v závislosti na vývoji situace.
    Celý článek
  • Rozhodněte i vy o dopravní budoucnosti Břeclavi!

    Která místa ve městě vás trápí jako cyklisty, řidiče i chodce? Kde se necítíte bezpečně? A kde to naopak funguje dobře? Zaznačte to do pocitové mapy a pomozte nám naplánovat, jak vylepšit dopravní situaci v Břeclavi.
    Celý článek
  • Omezení provozu odboru sociálních věcí

    V pátek 6. říjne budou kanceláře odboru sociálních věcí Městského úřadu Břeclav z technických důvodů mimo provoz.
    Celý článek