Aktuality

  • Do škol o prázdninách vtrhnou stavaři

    V červenci uvolní děti místo ve školách a školkách stavebním firmám. V budovách budou pracovat na opravách v hodnotě několika milionů korun.
    Celý článek
  • Peloton Josefa Zimovčáka dorazí do Břeclavi

    Josef Zimovčák na svém vysokém kole dorazí v pátek 7. června do Břeclavi. A s ním i skupina cyklistů, která jede už devátou etapu letošní benefiční jízdy Na kole dětem. Dohromady cyklisté ujedou přes tisíc kilometrů, aby pomohli onkologicky nemocným dětem.
    Celý článek
  • Uzavření parkoviště ve dvoře radnice

    Ve středu 29. května bude od 7.00 do odvolání z technických důvodů uzavřeno parkoviště ve dvoře Městského úřadu Břeclav. Využijte prosím bezplatné parkování v areálu bývalého cukrovaru. Děkujeme za pochopení.
    Celý článek
  • Pozor na africký mor prasat!

    Od 1. 1. 2024 bylo v České republice potvrzeno již 12 případů afrického moru prasat u prasat divokých (u osmi ulovených a čtyř uhynulých) a v posledních týdnech případů přibývá.
    Celý článek
  • Židovskou obřadní síň otevřela izraelská velvyslankyně

    Půvabná obřadní síň na židovském hřbitově se po rekonstrukci v neděli otevře veřejnosti. Už dnes ale do jejích útrob mohli nahlédnout pozvaní hosté a zejména ti, kdo se na opravě novogotické stavby z roku 1892 podíleli. Historická budova z režných cihel z tehdy proslulé knížecí lichtenštejnské keramičky v Poštorné, se opět pyšní pseudogotickou žebrovou klenbou a nástěnnou historizující výmalbou, včetně starozákonních nápisů v hebrejském a německém jazyce.
    Celý článek
  • Uzavření živnostenského úřadu 22. a 23. 5. 2024

    Upozorňujeme, že z technických důvodů bude ve dnech 22. a 23. května uzavřeno oddělení Obecní živnostenský úřad. Děkujeme za pochopení.

    Celý článek
  • Férová snídaně v Břeclavi

    V sobotu 11. května 2024 se v Břeclavi uskuteční komunitní piknik na podporu pěstitelů ve světě – Férová snídaně. SVČ Duhovka se tak přidá k více než stovce míst, kde se ve stejný čas sejdou tisíce lidí, aby vyjádřili svůj zájem o pěstitele v zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Ti za svoje kakao, kávu nebo banány dostávají velmi málo zaplaceno a musí čelit dopadům klimatické změny.
    Celý článek
  • Uzavření parkoviště u cukrovaru

    Technické služby Břeclav informují řidiče, že od 8. 5. do 11. 5. 2024 bude uzavřeno parkoviště v areálu bývalého cukrovaru z důvodu opravy povrchů.

    Děkujeme za pochopení!

    Celý článek
  • Město hledá cestu, jak co nejlépe nakládat s odpady

    Jak co nejlépe zajistit svoz a využití či odstranění odpadu v Břeclavi? Napovědět by měly předběžné tržní konzultace. Tento moderní právní nástroj, který obvykle předchází vypsání veřejné zakázky, zkouší Břeclav vůbec poprvé v historii.
    Celý článek
  • V sobotu na Lichtenštejnské stezky

    V sobotu 27. dubna se opět otevřou Lichtenštejnské stezky.
    Celý článek
  • Slavnostní otevření psího hřiště

    Psí hřiště u Pastviska ve Staré Břeclavi je kompletně dokončeno a v neděli 28. dubna v 15 hodin slavnostně zahájí svůj provoz.
    Celý článek
  • Uzavření sběrného dvora o svátcích

    O svátečních dnech 1. a 8. května bude uzavřen sběrný dvůr firmy AVE na Sovadinově ulici.

    Celý článek