Aktuality

  • Třetí etapa pyrotechnického průzkumu přinesla nejvíc nálezů

    Ve středu 20. června ukončila firma Borgata třetí etapu pyrotechnického průzkumu Bořího lesa. Na padesáti hektarech lesa našli její pracovníci celkem 3.826 kusů munice.
    Celý článek
  • Změny lhůt a výše správních poplatků

    Od 1. července 2018 dochází ke změnám ve lhůtách při vydání občanského průkazu a cestovního dokladu a výši správních poplatků.
    Celý článek
  • Uzavření nádražního vestibulu

    Správa železniční dopravní cesty informuje, že 30. července dojde k uzavření vestibulu břeclavské výpravní budovy. Jeho znovuotevření je naplánované zároveň s celkovým dokončením stavebních prací, tedy na konci června příštího roku.
    Celý článek
  • Uzavření odboru správních věcí a dopravy

    V pátek 29.6.2018 bude z provozně-technických důvodů uzavřena budova odboru správních věcí a dopravy (budova C).
    Celý článek
  • Policisté připravují prvňáčky na bezpečné prázdniny

    Tento týden panuje na dopravním hřišti v areálu bývalého cukrovaru čilý ruch.
    Celý článek
  • Začaly práce na rozšíření hřbitova

    V návaznosti na výstavbu nové smuteční obřadní síně bude realizováno v měsících červen až září rozšíření městského hřbitova. Po dobu stavebních prací bude zajištěn přístup do objektu hřbitova po nynější provizorní přístupové cestě a po kolaudaci smuteční obřadní síně (v měsíci srpnu) bude již umožněn vstup hlavním vchodem.
    Celý článek
  • Kandidátní listiny je třeba registrovat do 31. července

    Kandidátní listiny mohou volební strany podat nejpozději 66 dnů přede dnem voleb, tj. do 31. 7. 2018 do 16.00 hodin.
    Celý článek
  • Řidičské průkazy - od července platí řada změn

    Od 1. července 2018 přichází malá revoluce pro řidiče. Řidičský průkaz si totiž nově vyřídíte na libovolném úřadě obce s rozšířenou působností. Nadále platí, že výměna dokladu, kterému končí platnost, je zdarma, a nově s sebou už nemusíte nosit ani papírovou fotografii. Nový způsob vydávání řidičských průkazů přináší i další novinky.
    Celý článek
  • Jaroslav Huťa vystavuje v podkroví

    Ve čtvrtek 14. června byla v prostorách Galerie v podkroví v Lichtenštejnském domě vernisáží zahájena výstava břeclavského rodáka Jaroslava Huti.
    Celý článek
  • Do práce na kole ujeli 36 913 kilometrů

    V letošním roce se v České republice do akce Do práce na kole zapojilo celkem 16 347 účastníků, kteří na kole, pěšky, nebo poklusem překonali vzdálenost 285 078,6 km, tedy vzdálenost odpovídající 90 cestám kolem Země. Podařilo se tak ušetřit 457 tun CO2, které by vznikly při cestování auty.
    Celý článek
  • Břeclavští jednali na ministerstvu o obchvatu

    Na základě květnového jednání vlády v Břeclavi inicioval místostarosta města Svatopluk Pěček minulý týden jednání o břeclavském obchvatu na ministerstvu životního prostředí za účasti zástupce investora (ředitele závodu ŘSD Brno) a ředitele Agentury na ochranu přírody a krajiny.
    Celý článek
  • Moravské dny 2018: pivo, historie a Tichá dohoda

    Pivní ochutnávka více než dvaceti značek malých pivovarů z Moravy, Čech a Slovenska, rockové kapely, průvod městem i historický program. Moravské dny jako každý rok slibují 23. a 24. června pestrý a zábavný program na dva víkendové dny. Středobodem se opět stane louka pod břeclavským zámkem, kam se jako každý rok dostanou návštěvníci zdarma.
    Celý článek