Aktuality

  • Poznejte práci záchranářů

    V úterý 15. 5. si připomeneme Den linky 155. Tato celorepubliková akce má za cíl ukázat náročnou a záslužnou práci operátorů, lékařů, záchranářů a řidičů sanitek.
    Celý článek
  • Přijďte debatovat se členy Vlády ČR

    Zajímáte se o politiku na té nejvyšší úrovni? Chcete se zeptat, co všechno plánují ministři zlepšit přímo v Břeclavi? Ve středu 2. května v 17 hodin v Kulturním domě Delta máte možnost přijít debatovat s představiteli vlády v demisi v čele s premiérem Andrejem Babišem.
    Celý článek
  • Hříšníků za volantem neubývá

    Statistika stacionárního radaru na Valtické ulici neustále potvrzuje, že mnozí řidiči mají s dodržováním zákona velké problémy. Za období od 10. listopadu 2017 do 15. dubna 2018 zaznamenal radar už 16 005 případů překročení maximální povolené rychlosti.
    Celý článek
  • Senioři budou mít nové, praktičtější koupelny

    Obyvatele Domu s pečovatelskou službou ve Staré Břeclavi čeká náročné období. V nejbližších dnech zde totiž začne provozně náročná rekonstrukce koupelen. Výsledek ale přinese větší komfort a především jejich bezpečnější užívání.
    Celý článek
  • Mobilní rozhlas podle GDPR - výzva k souhlasu

    Jak jste již určitě zaznamenali, od května dochází ke zpřísnění podmínek uchovávání osobních údajů. Toto nařízení Evropské unie vejde v platnost od 25. května 2018. Týkat se bude také využívání Mobilního rozhlasu.
    Celý článek
  • Zvuk zvonů dnes uctí památku kardinála Berana

    Z rozhodnutí předsedy České biskupské konference, kardinála Dominika Duky, se v pátek 20. dubna v 18 hodin, tedy v čase, kdy přistane v Praze letadlo s ostatky kardinála Josefa Berana, po dobu cca pěti minut rozezní zvony ve všech kostelích.
    Celý článek
  • V areálu koupaliště vznikne Saunový svět

    Moderní relaxační zařízení určené především pro milovníky saunování vznikne letos v areálu břeclavského koupaliště.
    Celý článek
  • Břeclavany vozí ekologické autobusy na plyn

    Břeclavská dopravní společnost Bors ve čtvrtek představila nové moderní autobusy na plynový pohon. Ještě téhož dne vyjely do břeclavských ulic.
    Celý článek
  • Děti budou bojovat o Čokoládovou tretru

    Atletický oddíl z pověření SSK Vítkovice, coby pořadatele prestižního mezinárodního mítinku Zlatá tretra, pořádá v úterý 15. května dětské běžecké závody Čokoládová tretra.
    Celý článek
  • Veřejné fórum ukázalo, co je pro Břeclavany důležité

    Ve čtvrtek 12. dubna se v Domě školství uskutečnil další ročník veřejného fóra Zdravého města. O problémech města přišlo diskutovat 53 Břeclavanů.
    Celý článek
  • Policie varuje občany před podvodníky!

    Policie ČR apeluje zejména na seniory, aby byli obezřetní! Neustále se objevují případy podvodného jednání, kdy pachatelé obelstí důchodce a následně je okradou.
    Celý článek
  • Děti ze školek dostaly reflexní vesty

    V úterý 10. dubna navštívil starosta Břeclavi Pavel Dominik společně se zástupci městské policie tři mateřské školy, aby dětem předali nové reflexní vesty a zvýšili tak jejich bezpečnost při procházkách a cestách po městě.
    Celý článek