Aktuality

  • Co čeká Břeclavany v roce 2018?

    Každý nový rok s sebou přináší řadu změn. Tady je stručný přehled toho, co nás v Břeclavi v roce 2018 čeká.
    Celý článek
  • Pracovní doba na radnici v závěru roku

    Poslední tři dny letošního roku bude radnice občanům k dispozici v obvyklé pracovní době. Upozorňujeme pouze na pracovní dobu pokladen na odboru správních věcí a dopravy a na městské policii - v pátek 29. prosince ukončí svou činnost již v 11 hodin. Hlavní pokladna v přízemí budovy A bude v tento den otevřena normálně, tedy do 12.00. V úterý 2. ledna bude pokladna otevřena od 9.00.
    Celý článek
  • Břeclav bude mít technickou mapu

    Zastupitelstvo města schválilo v prosinci 2017 novou obecně závaznou vyhlášku o vedení technické mapy města.
    Celý článek
  • Informační místo bude dočasně uzavřeno

    Informační místo, zřízené břeclavskou radnicí pro občany, kteří vlastní pozemky pod trasou plánovaného silničního obchvatu města, bude mezi svátky a v měsíci lednu z technických důvodů uzavřeno. Občané mohou ale i nadále volat na tel.731 680 145.
    Celý článek
  • Vyberte osobnosti břeclavského sportu

    Město Břeclav opět vyhlašuje anketu Nejlepší osobnosti sportu města Břeclavi 2017.
    Celý článek
  • Oprava na ulici Národních hrdinů

    V tomto týdnu by se měla uskutečnit oprava vadné kanalizace na ulici Národních hrdinů, což si vyžádá uzavření jednoho silničního pruhu. Dopravu směrem na náměsí oprava nijak neovlivní, ve směru na Starou Břeclav bude objížďka vedena přes parkoviště před firmou Racio. Objížďka by měla začít platit od čtvrtka 14. prosince od 20 hodin. Oprava by měla být dokončena následujícího dne. Dbejte prosím v této lokalitě zvýšené opatrnosti!
    Celý článek
  • Ocenění pro tajemníka břeclavské radnice

    Ve čtvrtek 7. prosince 2017 proběhla v pražském hotelu Jalta celostátní konference s názvem Udržitelné město 2017, kterou uspořádala Národní síť Zdravých měst ČR (NSZM) – asociace, jenž čítá na 130 členů: měst, obcí a regionů.
    Celý článek
  • Město pomůže rodinám postiženým požáry

    Zastupitelé Břeclavi na svém pondělním zasedání podpořili návrh vedení města a schválili finanční pomoc pro rodiny, kterým v minulém týdnu zničily byty požáry.
    Celý článek
  • Břeclav má v rozpočtu investice za 170 milionů

    Břeclavští zastupitelé v pondělí schválili rozpočet města na rok 2018, který počítá se schodkem 108.770.000 korun. Příjmy by měly dosáhnout 547 463 000 korun, výdaje by měly činit 656 233 000. Do rozvojových investic bude směřovat 170 029 000 korun.
    Celý článek
  • V neděli se mění jízdní řády

    Od neděle 10. prosince začínají platit nové jízdní řády vlakové dopravy, linkových autobusů i autobusů městské hromadné dopravy v Břeclavi. Pokud se někam chystáte, ověřte si, zda váš spoj opravdu jede.
    Celý článek
  • Pozor na změny dopravního značení Na Valtické

    V těchto dnech dochází ke změně dopravního značení na sídlišti Na Valtické.
    Celý článek
  • Brožura Pes ve městě

    Město Břeclav připravilo ve spolupráci s Nadací na ochranu zvířat informační publikaci Pes ve městě Břeclav. Ta je určena majitelům psů i těm, kteří o pořízení čtyřnohého kamaráda teprve uvažují.
    Celý článek