Aktuality

  • Nová poradna Sdružení obrany spotřebitelů v Břeclavi

    Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska rozšiřuje své služby o novou spotřebitelskou poradnu v Břeclavi. Spotřebitelé z Břeclavi a okolí mohou od listopadu využít služeb nově otevřené výjezdní poradny Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, která bude pomáhat spotřebitelům získávat znalosti o spotřebitelských právech a umožní jim konzultovat spotřebitelské problémy.
    Celý článek
  • Začne oprava vodovodu a kanalizace na Stromořadní

    V pondělí 6. listopadu začne oprava vodovodu a kanalizace na ulici Stromořadní, v úseku od křižovatky s ulicí Riegrova po začátek ulice Na Zahradách. Ulice Na Zahradách zůstane průjezdná pro vozidla směřující do firmy ORIS a do velkoskladu s nápoji. Objízdná trasa pro všechna vozidla bude vedena po ulicích Sovadinova, J. Palacha a Stromořadní. Oprava potrvá do 10. prosince.
    Celý článek
  • Přihlaste se o "kotlíkovou" dotaci

    Dne 14. září 2017 byla vyhlášena výzva projektu Snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji II, která úspěšně navazuje na první projekt kotlíkových dotací. Cílem projektu je snížení emisí z lokálního vytápění prostřednictvím výměny stávajících kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním za nové zdroje vytápění. Jedná se o kotle na pevná paliva, plynové kondenzační kotle či tepelná čerpadla.
    Celý článek
  • Konkurz na ředitele/ku ZŠ Na Valtické

    Rada Města Břeclavi vyhlašuje konkurzní řízení na funkci ředitele příspěvkové organizace Základní škola Břeclav, Na Valtické 31A. Předpokládaný nástup je od 1. 3. 2018.
    Celý článek
  • Nové ceny rybářských lístků

    Od 1. listopadu 2017 vstoupily v platnost změny, které se týkají vydávání rybářských lístků na dobu neurčitou a rybářského lístku na 30 dní.
    Celý článek
  • Na Valtické měří rychlost stacionární radar

    Se záměrem zlepšit bezpečnost dopravy účastníků silničního provozu, především chodců, bude na ulici Valtická v úterý 31. října spuštěno měření rychlosti stacionárním radarem.
    Celý článek
  • Podívejte se, jak se kde volilo

    Společnost T-MAPY nabízí přehlednou mapovou službu, ve které můžete zjistit, jak dopadly volby v libovolném volebním okresku.
    Celý článek
  • Zkontrolujte si hlasovací lístky!

    Krajský úřad Jihomoravského kraje obdržel informaci, že některé sady hlasovacích lístků, dodané tiskárnou pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se budou konat ve dnech 20. – 21. října 2017, neobsahují kompletní počet hlasovacích lístků.
    Celý článek
  • Výjezd z obytné zóny Habrová Seč už je bezpečnější

    Vozidla parkující na nezpevněné ploše před poštorenským Hotelem Čech měnila výjezd z lokality rodinných domů Habrová Seč na Valtickou ulici v nebezpečný adrenalinový sport – výhled ve směru od Valtic byl pro řidiče naprosto minimální. To se ale nyní změnilo.
    Celý článek
  • Obrušování mincí u automatů je k ničemu

    Téměř každý jídelní či nápojový automat, automat na jízdenky, parkovací lístky apod. má tzv. „škrábátko mincí“, kde údajně můžete peníz obrousit tak, aby strojem napříště nepropadl. Funguje to vůbec?
    Celý článek
  • Práh pomáhá duševně nemocným i v Břeclavi

    Od července 2016 působí na Břeclavsku terénní tým organizace Práh jižní Morava, z.ú., která podporuje lidi s duševním onemocněním při jejich začleňování do běžného života.
    Celý článek
  • Denní stacionář v Domově seniorů

    Domov seniorů Břeclav, p. o. nabízí možnost využívat sociální službu „Denní stacionář“, kde vám bude zajištěna potřebná péče během dne.
    Celý článek