Aktuality

  • Nové ceny rybářských lístků

    Od 1. listopadu 2017 vstoupily v platnost změny, které se týkají vydávání rybářských lístků na dobu neurčitou a rybářského lístku na 30 dní.
    Celý článek
  • Na Valtické měří rychlost stacionární radar

    Se záměrem zlepšit bezpečnost dopravy účastníků silničního provozu, především chodců, bude na ulici Valtická v úterý 31. října spuštěno měření rychlosti stacionárním radarem.
    Celý článek
  • Podívejte se, jak se kde volilo

    Společnost T-MAPY nabízí přehlednou mapovou službu, ve které můžete zjistit, jak dopadly volby v libovolném volebním okresku.
    Celý článek
  • Zkontrolujte si hlasovací lístky!

    Krajský úřad Jihomoravského kraje obdržel informaci, že některé sady hlasovacích lístků, dodané tiskárnou pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se budou konat ve dnech 20. – 21. října 2017, neobsahují kompletní počet hlasovacích lístků.
    Celý článek
  • Výjezd z obytné zóny Habrová Seč už je bezpečnější

    Vozidla parkující na nezpevněné ploše před poštorenským Hotelem Čech měnila výjezd z lokality rodinných domů Habrová Seč na Valtickou ulici v nebezpečný adrenalinový sport – výhled ve směru od Valtic byl pro řidiče naprosto minimální. To se ale nyní změnilo.
    Celý článek
  • Obrušování mincí u automatů je k ničemu

    Téměř každý jídelní či nápojový automat, automat na jízdenky, parkovací lístky apod. má tzv. „škrábátko mincí“, kde údajně můžete peníz obrousit tak, aby strojem napříště nepropadl. Funguje to vůbec?
    Celý článek
  • Práh pomáhá duševně nemocným i v Břeclavi

    Od července 2016 působí na Břeclavsku terénní tým organizace Práh jižní Morava, z.ú., která podporuje lidi s duševním onemocněním při jejich začleňování do běžného života.
    Celý článek
  • Denní stacionář v Domově seniorů

    Domov seniorů Břeclav, p. o. nabízí možnost využívat sociální službu „Denní stacionář“, kde vám bude zajištěna potřebná péče během dne.
    Celý článek
  • Jak lze hlasovat na voličský průkaz

    Volič, který se nebude zdržovat v době voleb do Poslanecké sněmovny konaných ve dnech 20. a 21. října 2017 ve volebním okrsku v místě svého trvalého pobytu, může hlasovat za podmínek stanovených zákonem na voličský průkaz v jakémkoliv stálém volebním okrsku na území České republiky nebo ve zvláštním volebním okrsku v zahraničí.
    Celý článek
  • Organizační změny na městském úřadě

    Od 1. 10. 2017 došlo k vytvoření dvou samostatných odborů, a to odboru obecního živnostenského úřadu (OŽÚ) a odboru stavebního úřadu (OSÚ).
    Celý článek
  • Mobilní rozhlas startuje! Zaregistrujte své číslo i e-mail

    PROSÍM, KONTROLUJTE SI I SVÉ E-MAILOVÉ SCHRÁNKY, POKUD JSTE JE PŘI REGISTRACI UVEDLI.
    Celý článek
  • Začíná celostátní průzkum dopravního chování

    Během letošního podzimu a příštího jara se v celé České republice uskuteční dosud nejrozsáhlejší průzkum zaměřený na dopravu a její budoucnost (tzv. průzkum dopravního chování). Cílem průzkumu je získat informace pro efektivní plánování dopravy a dopravních staveb a s ním spjatému rozvoji obcí, regionů i státu jako takového.
    Celý článek