Aktuality

  • Vybrali další Vína města Břeclav

    Ve vinotéce v suterénu Lichtenštejnského domu se ve středu 6. září rozhodovalo o tom, která vína ponesou v následujících 12 měsících označení Víno města Břeclav.
    Celý článek
  • Členové vlády přijeli povzbudit prvňáčky

    Hned na několika základních školách pozdravili nové prvňáčky a jejich rodiče členové české vlády, kteří poté zamířili na společné zasedání českých a slovenských ministrů do Lednice.
    Celý článek
  • Starobřeclavští školáci mají nové hřiště

    Léta tělocviků na nevyhovujícím asfaltovém povrchu dvora starobřeclavské Základní školy Jana Noháče jsou již minulostí. Do nového školního roku vstoupila škola s novým hřištěm.
    Celý článek
  • Dožínky se v Břeclavi vydařily

    Jihomoravský kraj oslavil letošní 14. ročník Dožínek v sobotu 2. září 2017, letos poprvé se konaly v Břeclavi.
    Celý článek
  • Břeclavané uctili památku Vladimíra Kowače

    První akce v kině Koruna po letních opravách byla poněkud netradiční. Nepromítal se zde žádný film o superhrdinech, ani nebyly k vidění žádné nákladné filmové triky. Skutečné hrdinství ale přítomno bylo.
    Celý článek
  • Výstava a koncert připomenou válečného hrdinu Vladimíra Kowače

    V rámci připomenutí 100. výročí narození plukovníka Vladimíra Kowače se ve čtvrtek 31. srpna uskuteční v kině Koruna koncert folkové skupiny Přístav z Brna.
    Celý článek
  • Dostávejte informace z města přímo do mobilu. Registrujte se

    Informace jsou základ. Chcete vědět, co se děje, když houkají sirény nebo náhle vypadne elektřina? Proč nejde ve vaší ulici voda a na kdy plánují opraváři vypnout proud? A pamatujete si termíny, do kdy zaplatit poplatky za odpad či vašeho psa? Město Břeclav chce být ještě ve větším kontaktu se svými obyvateli, proto se rozhodlo rozšířit nabídku komunikačních kanálů.
    Celý článek
  • Komunikace na ul. Osvobození bude 22. - 23. 8. uzavřena

    Z důvodu opravy propadu kanalizace a dešťových vpustí na komunikaci na ul. Osvobození bude 22. 8. a 23. 8. 2017 tato komunikace zcela uzavřena. 
    Trasa linek městské autobusové dopravy se v těchto dnech přesune na ul. Jana Skácela. Obsluha zastávek spojů na lince 745568 zůstává beze změn; zastávky Břeclav, Poštorná, kostel v obou směrech pro spoje linky 745563 budou přesunuty na ul. Jana Skácela. 
    Autobusová zastávka ve směru od města k Fosfě bude posunuta cca o 150 m od stávající zastávky Poštorná,kostel; zastávka ve směru do centra města bude posunuta o cca 270 m od stávající zastávky Poštorná,kostel před autodíly Melchrt.

    Celý článek
  • Premiér Sobotka přijel do Břeclavi

    Čtvrtek 17. srpna stráví premiér české vlády Bohuslav Sobotka v Břeclavi.
    Celý článek
  • Návštěvníci koupaliště mohou využít i krytý bazén

    Od úterý 15. srpna je souběžně s letním koupalištěm otevřen i krytý bazén. Vstup do prostor bazénu je umožněn přes letní koupaliště. Návštěvníci si tak mohou užívat nejen sluníčka ve venkovním prostoru, ale i příjemnější teploty vody v krytém bazénu. Plnohodnotné otevření krytého bazénu je plánováno v polovině září.
    Celý článek
  • Návštěvníci koupaliště mohou využít i krytý bazén

    Od úterý 15. srpna je souběžně s letním koupalištěm otevřen i krytý bazén. Vstup do prostor bazénu je umožněn přes letní koupaliště. Návštěvníci si tak mohou užívat nejen sluníčka ve venkovním prostoru, ale i příjemnější teploty vody v krytém bazénu.
    Celý článek
  • Omezení provozu knihovny

    Z důvodu rekonstrukce a připravovaných organizačních změn bude od 21. srpna do 3. září uzavřena čítárna, studovna a oddělení pro děti Městské knihovny Břeclav. Knihy, CD a časopisy bude možné vracet na oddělení pro dospělé čtenáře, které zůstává v provozu. Zde bude k dispozici také denní tisk. V pátek 1. září bude zavřeno ve všech provozech knihovny včetně poboček.
    Celý článek