Aktuality

  • Práh pomáhá duševně nemocným i v Břeclavi

    Od července 2016 působí na Břeclavsku terénní tým organizace Práh jižní Morava, z.ú., která podporuje lidi s duševním onemocněním při jejich začleňování do běžného života.
    Celý článek
  • Denní stacionář v Domově seniorů

    Domov seniorů Břeclav, p. o. nabízí možnost využívat sociální službu „Denní stacionář“, kde vám bude zajištěna potřebná péče během dne.
    Celý článek
  • Jak lze hlasovat na voličský průkaz

    Volič, který se nebude zdržovat v době voleb do Poslanecké sněmovny konaných ve dnech 20. a 21. října 2017 ve volebním okrsku v místě svého trvalého pobytu, může hlasovat za podmínek stanovených zákonem na voličský průkaz v jakémkoliv stálém volebním okrsku na území České republiky nebo ve zvláštním volebním okrsku v zahraničí.
    Celý článek
  • Organizační změny na městském úřadě

    Od 1. 10. 2017 došlo k vytvoření dvou samostatných odborů, a to odboru obecního živnostenského úřadu (OŽÚ) a odboru stavebního úřadu (OSÚ).
    Celý článek
  • Mobilní rozhlas startuje! Zaregistrujte své číslo i e-mail

    PROSÍM, KONTROLUJTE SI I SVÉ E-MAILOVÉ SCHRÁNKY, POKUD JSTE JE PŘI REGISTRACI UVEDLI.
    Celý článek
  • Začíná celostátní průzkum dopravního chování

    Během letošního podzimu a příštího jara se v celé České republice uskuteční dosud nejrozsáhlejší průzkum zaměřený na dopravu a její budoucnost (tzv. průzkum dopravního chování). Cílem průzkumu je získat informace pro efektivní plánování dopravy a dopravních staveb a s ním spjatému rozvoji obcí, regionů i státu jako takového.
    Celý článek
  • V pátek bude MHD zdarma

    V pátek 22. září si připomínáme Den bez aut. Pro ty, kteří dokáží překonat vlastní pohodlnost a zažité stereotypy, máme jednu dobrou zprávu. Městská hromadná doprava bude tento den zdarma. Bude určitě zajímavé sledovat, zda se tento fakt pozitivně projeví v břeclavských ulicích.
    Celý článek
  • Svatováclavské slavnosti lákají na Žbirku i folklor

    Svatováclavské slavnosti v Břeclavi letos oslaví již 26. výročí. O víkendu na přelomu září a října se představí místní kapely a folkloristé, ale i známá jména české a slovenské hudební scény. Kromě kulturního programu pod zámkem je pro návštěvníky připravena výstava děl řezbářů, košt vín, běžecký závod, krojový průvod či slavnostní nedělní mše.
    Celý článek
  • Petice za výstavbu dálnic

    Nejen příprava břeclavského obchvatu se potýká s překážkami. Příprava projektů D49 Hulín - Fryšták – hranice ČR/SR a D55 Otrokovice - St. Město - Břeclav trvá více jak 15 let a je soustavně blokována několika ekologickými spolky.
    Celý článek
  • O osudu bývalého cukrovaru se zatím nerozhodlo

    Břeclavští zastupitelé schválili nové podmínky pro výběr nejvhodnější nabídky na realizaci investičního záměru v areálu bývalého cukrovaru. Definitivní rozhodnutí o budoucím osudu rozsáhlých pozemků a budov v centru města tak zatím nepadlo.
    Celý článek
  • Vybrali další Vína města Břeclav

    Ve vinotéce v suterénu Lichtenštejnského domu se ve středu 6. září rozhodovalo o tom, která vína ponesou v následujících 12 měsících označení Víno města Břeclav.
    Celý článek
  • Členové vlády přijeli povzbudit prvňáčky

    Hned na několika základních školách pozdravili nové prvňáčky a jejich rodiče členové české vlády, kteří poté zamířili na společné zasedání českých a slovenských ministrů do Lednice.
    Celý článek