Aktuality

  • Výpadek proudu v Charvátské Nové Vsi

    6 trafostanic v Charvátské Nové Vsi postihl výpadek proudu. A to z důvodu stržení drátů vysokého napětí nákladním automobilem. Společnost E.ON na opravě pracuje, zatím není jasné, kdy elektřina opět půjde. Pokusí se ještě vše stihnout dnes!

    Celý článek
  • Svatý Florián je jako nový

    Socha Svatého Floriána je po rekonstrukci opět ozdobou kostelní zahrady v Poštorné.
    Celý článek
  • Břeclavští jednali s vedením kraje o obchvatu i krajských silnicích

    Bezpečná doprava po Břeclavi je jednou z hlavních priorit současného vedení města. Snahu ale komplikuje skutečnost, že nejvíce zatížené komunikace jsou ve vlastnictví státu či kraje.
    Celý článek
  • Břeclavan Adam Formánek pomáhá v Jemenu

    Jméno Adam Formánek se řadu let pravidelně objevovalo ve výsledcích atletických závodů. Letos tomu tak nebude. Úspěšný sportovec se rozhodl pomáhat prostřednictvím organizace Lékaři bez hranic a odjel na misi do Jemenu.
    Celý článek
  • Ministr pro lidská práva přijel do Břeclavi

    V pátek 2. června navštívil Břeclav ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jan Chvojka.
    Celý článek
  • Jihomoravské dožínky budou letos v Břeclavi

    Příjemné zpestření konce prázdnin čeká obyvatele Břeclavi a okolí. V sobotu 2. září 2017 se totiž v areálu pod břeclavským zámkem uskuteční Jihomoravské dožínky 2017, které zde uspořádá Jihomoravský kraj ve spolupráci s Městem Břeclav a dalšími organizacemi.
    Celý článek
  • Město Břeclav má nový územní plán

    Zastupitelstvo města Břeclav na svém zasedání ve středu 24. května vydalo nový územní plán Břeclavi. Ten nabude účinnosti patnáctým dnem po dni vyvěšení veřejné vyhlášky oznamující jeho vydání na úřední desce Městského úřadu Břeclav.
    Celý článek
  • Obřadní síň dosloužila, příští rok bude nová

    Ve čtvrtek 25. května v 10 hodin bude slavnostně poklepán základní kámen nové obřadní místnosti u městského hřbitova v Břeclavi.
    Celý článek
  • Městský web dostal novou tvář

    Modernější, lépe fungující, přehlednější a pěknější. Přesně taková by měla být nová podoba webu Městského úřadu Břeclav. Jak se úkol podařilo splnit, mohou návštěvníci stránek www.breclav.eu posoudit již od 11. května.
    Celý článek
  • Do práce na kole jezdí více Břeclavanů

    Sedmý ročník soutěže Do práce na kole přilákal rekordní počet účastníků. Do kampaně za používání bezmotorových forem dopravy se zapojilo 12 800 lidí z 1980 firem, tedy o 18,5 % víc než loni. K velkému nárůstu počtu soutěžících došlo také v Břeclavi.
    Celý článek
  • Břeclav podá proti rozsudku kasační stížnost

    Krajský soud v Brně v jednom z bodů dal za pravdu žalobcům (Děti Země – Klub za udržitelnou dopravu, VODA Z TETČIC o.s.) ve sporu vedeném proti Ministerstvu životního prostředí ČR ve věci kompenzačních opatření při plánované výstavbě obchvatu Břeclavi. Soud se ztotožnil s názorem žalující strany, že na část obchvatu, která prochází chráněným územím Natura 2000, mělo být vypracováno posouzení vlivu na životní prostředí, tzv. velká EIA. Podle názoru Krajského úřadu Jihomoravského kraje a následně i Ministerstva životního prostředí to ale nutné nebylo, neboť správní orgány při posuzování vlivu stavby na životní prostředí postupovaly dle tehdy platné legislativy před vstupem ČR do EU.
    Celý článek
  • Ministryně Marksová navštívila Břeclav

    V pátek 31. března navštívila Břeclav ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD).
    Celý článek