Aktuality

  • Premiér Sobotka přijel do Břeclavi

    Čtvrtek 17. srpna stráví premiér české vlády Bohuslav Sobotka v Břeclavi.
    Celý článek
  • Návštěvníci koupaliště mohou využít i krytý bazén

    Od úterý 15. srpna je souběžně s letním koupalištěm otevřen i krytý bazén. Vstup do prostor bazénu je umožněn přes letní koupaliště. Návštěvníci si tak mohou užívat nejen sluníčka ve venkovním prostoru, ale i příjemnější teploty vody v krytém bazénu. Plnohodnotné otevření krytého bazénu je plánováno v polovině září.
    Celý článek
  • Návštěvníci koupaliště mohou využít i krytý bazén

    Od úterý 15. srpna je souběžně s letním koupalištěm otevřen i krytý bazén. Vstup do prostor bazénu je umožněn přes letní koupaliště. Návštěvníci si tak mohou užívat nejen sluníčka ve venkovním prostoru, ale i příjemnější teploty vody v krytém bazénu.
    Celý článek
  • Omezení provozu knihovny

    Z důvodu rekonstrukce a připravovaných organizačních změn bude od 21. srpna do 3. září uzavřena čítárna, studovna a oddělení pro děti Městské knihovny Břeclav. Knihy, CD a časopisy bude možné vracet na oddělení pro dospělé čtenáře, které zůstává v provozu. Zde bude k dispozici také denní tisk. V pátek 1. září bude zavřeno ve všech provozech knihovny včetně poboček.
    Celý článek
  • Strážníci opět označují kola syntetickou DNA

    Zájemci o označení svého jízdního kola prostřednictvím tzv. syntetické DNA mají opět šanci. Břeclavská městská policie totiž v srpnu po několikaměsíční přestávce pokračuje v projektu forenzního značení jízdních kol, které zvyšuje šanci na vypátrání odcizeného jízdního kola.
    Celý článek
  • Můžete žádat o dotace na dešťovou vodu

    Od 7. srpna 2017 je možné žádat o dotace v rámci druhé výzvy Ministerstva životního prostředí ČR z názvem DEŠŤOVKA pro vlastníky či stavebníky rodinných a bytových domů na využití srážkové a odpadní vody v domácnosti i na zahradě.
    Celý článek
  • Dobrý úřad: Dobrý výsledek pro Břeclav

    Městský úřad Břeclav obdržel v těchto dnech stříbrné ocenění za dosažení 93 % spokojenosti občanů v projektu DOBRÝ ÚŘAD. Podařilo se tak obhájit velmi pozitivní výsledek z předchozích dvou let.
    Celý článek
  • Lidická ulice se bude opravovat

    Ředitelství silnic a dálnic bude v závěru prázdnin opravovat část státní komunikace I/55 (ulice Lidická).
    Celý článek
  • Město vymění hasičskou zbrojnici za bývalou policejní ubytovnu

    Po několika letech usilovné práce a tlaku na příslušná ministerstva se městu podařilo dotáhnout do konce směnu dvou objektů v centru města.
    Celý článek
  • Reprezentanti už ladí formu v Břeclavi

    Česká hokejová reprezentace do 18 let se od úterý 1. srpna už připravuje na nadcházející Memoriál Ivana Hlinky na břeclavském ledě.
    Celý článek
  • O led se postará nová rolba

    O led na zimním stadionu v Břeclavi se bude starat zbrusu nová elektrická rolba Zamboni. Premiéru bude mít na letošním Memoriálu Ivana Hlinky.
    Celý článek
  • Cyklistům se líbí Hradec Králové, Břeclav je v Top 10

    Více než dvanáct set cyklistů se zapojilo do druhého ročníku ankety Cyklobarometr měst. Odpovídali na třicítku otázek týkajících se infrastruktury, bezpečnosti ale i například vztahu veřejné správy k rozvoji cyklodopravy.
    Celý článek